Π.Ε.Σ.: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαύρης κορινθιακής σταφίδας – Πολύ καλά αποτελέσματα από την συμμετοχή στην διεθνή έκθεση Anuga

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών συμμετείχε με δικό της περίπτερο από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου, στην μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών. Πρόκειται για την διεθνή έκθεση Anuga που διοργανώθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, στον εκθεσιακό χώρο COLOGNE EXHIBITION CENTRE. Η έκθεση συγκεντρώνει πάνω από 7.000 εκθέτες( παραγωγοί, εισαγωγείς και χονδρέμποροι τροφίμων, ποτών, προμηθευτές υπηρεσιών του τομέα τροφοδοσίας και του λιανεμπορίου τροφίμων, εμπορικοί προμηθευτές) ενώ την επισκέπτονται πάνω από 150.000 εμπορικοί επισκέπτες σε ετήσια βάση. Από την περιοχή της Αιγιάλειας συμμετείχε επίσης ο Όμιλος «Καλλιμάνης» και η «Cavino A.Ε.». Το περίπτερο της Ένωσης περιείχε προϊόντα της Αιγιάλειας, όπως σταφίδα, εσπεριδοειδή, λάδι.

Για την συμμετοχή της Π.Ε.Σ. στην έκθεση, μίλησε στα «Ν.τ.Α.» ο διευθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος, που ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής: «Στην έκθεση είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η Ένωση συμμετέχει κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες εκθέσεις που δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο. Φέτος πήγαμε στην Αnuga, του χρόνου θα πάμε σε έκθεση στο Παρίσι. Οι εκθέσεις αυτές γίνονται ανά δεύτερο έτος. Επίσης αρχές Ιουλίου πήγαμε στη «Fancy Food» της Αμερικής και οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει μεγάλη έκθεση τροφίμων-ποτών. Είτε αυτή είναι στο Ντουμπάϊ είτε στην Αμερική, όπου πήγαμε, είτε στην Ευρώπη, καθώς επίσης όπου υπάρχει μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, η Ένωση πλέον τα τελευταία χρόνια συμμετάσχει και αυτό φαίνεται με τη διεύρυνση του εμπορικού της αντικειμένου, που σήμερα την έχει καταστήσει τον απόλυτο κυρίαρχο στον τομέα της μαύρης κορινθιακής σταφίδας». Παράλληλα ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη δυναμική της Ένωσης και την σημαντική στήριξη που προσφέρει στην τοπική κοινωνία: «Η Π.Ε.Σ. είναι πλέον ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαύρης κορινθιακής σταφίδας, συγκεντρώνοντας πάνω από το 60%  της ελληνικής παραγόμενης μαύρης κορινθιακής σταφίδας, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη πελατειακή βάση και θα μπορούσε ακόμα περισσότερο να αυξήσει τις εξαγωγές της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φέρνουμε στην Αιγιάλεια πολύ μεγάλο εισόδημα, καθώς εδώ μεταποιείται όλη η κορινθιακή σταφίδα, αυξάνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας και επιπρόσθετα στηρίζουμε την τοπική οικονομία σημαντικά με ένα κύκλο εργασιών γύρω στα 30.000.000 ευρώ που έκανε η Ένωση πέρυσι».