Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αναστολή εκτέλεσης συνταγών όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα προχωρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα, σε συντονισμό με τους άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με ταυτόχρονη αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. Κατά τις ημέρες της απεργίας αποφασίστηκε όπως υπάρχει στον Δήμο Αιγιάλειας ικανός αριθμός εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου να συντονιστεί με τον Π.Φ.Σ. για τον καθορισμό του χρόνου έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

O Φ.Σ. Αιγιαλείας, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου, διεκδικεί:

• Την εξόφληση όλων των οφειλομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

• Να σταματήσουν οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.

• Την άμεση χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων με τους απαιτούμενους πόρους, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης χορήγησης συντάξεων και φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.

• Ένταξη όλων των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων στη λίστα χορηγουμένων φαρμάκων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

• Αντιτασσόμαστε στο  ¨πετσόκομμα¨ μισθών και συντάξεων που προχωράει η ¨νέα¨ μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

• Ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Λέμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου που στοχεύει καθαρά στην ίδρυση μεγάλων αλυσίδων με απρόβλεπτες συνέπειες για την φαρμακευτική περίθαλψη.

• Συντασσόμαστε με το κίνημα των Φορέων της πόλης μας κατά των χαρατσιών (μέσω ΔΕΗ, έκτακτων εισφορών, φόρων επιτηδεύματος κ.λ.π.)

Ο Σύλλογος καλεί τέλος τους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου και ραδιοφώνου καθώς και τους μαζικούς φορείς, στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει το Δ.Σ. το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα11.30π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου(Φεϊζοπούλου 8 στο Αίγιο).