ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Home Κοκτέιλ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 13:29

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στο «Πολυτεχνείο – Χώρος Θεαμάτων»

Αυτόν τον χειμώνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ζωντανά σε ένα μεγάλο κύκλο εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, την καινούρια του δουλειά «Το πλοίο θα σαλπάρει» – Από του Αιγαίου Τα Νερά…ως το Θάλασσα Μου Σκοτεινή!

Μεταξύ των σταθμών της περιοδείας του είναι και το Αίγιο, όπου την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στο «Πολυτεχνείο – Χώρος Θεαμάτων».

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Τα πιο αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές κιθαριστικές εκδοχές. Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα. Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε από τον τραγουδοποιό σαν μια μελέτη πάνω στα τραγούδια όλων αυτών των ιδιοφυών ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών που μας κληρονόμησαν ένα θησαυρό. Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο ενώ για τις ζωντανές εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα τις Φτερωτές Κιθάρες. Αποτελούμενες από καταξιωμένους αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς, οι Φτερωτές Κιθάρες θα παρουσιάσουν αυτές τις διασκευές μαζί με τον Νίκο, χωρίς φυσικά να παραλείψουν να τις αναμίξουν με τα πιο αγαπημένα προσωπικά του τραγούδια.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι, Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι, Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα, Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα.

Είσοδος: 15 ευρώ. Τα πρώτα 100 εισιτήρια 12 ευρώ. Ώρα έναρξης στις 10.15μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976 619217.