Συγκρατημένη αισιοδοξία για την παραμονή του ΑΤΕΙ μετά το τετ-α-τετ με τον Υπουργό / Πιθανή επίσκεψη Αρβανιτόπουλου στο Αίγιο

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα – σύμφωνα με ανακοίνωσή του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Θανάση Νταβλούρου – η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλου με τους βουλευτές Αχαϊας, Θανάση Νταβλούρο (Ν.Δ.), Νίκο Τσούκαλη (ΔΗΜ.ΑΡ.), τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλο, τον νέο πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο, τον βοηθό δημάρχου, Λεωνίδα Μαυρουδή, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Ευάγγελο Ευαγγελίου, και τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Κόκλα, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, με το «σχέδιο Αθηνά», που προβλέπει την μετακίνηση των 2 σχολών ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας από το Αίγιο σε Πάτρα και Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από το υπόμνημα με τις θέσεις των φορέων της Αιγιάλειας, για την παραμονή των σχολών, ενώ οι συμμετέχοντες μετά το πέρας της, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία. Ειδικότερα επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Το τμήμα Φυσικοθεραπείας διαθέτει τέσσερα μέλη ΔΕΠ και στο τμήμα Οπτομετρίας, άλλα τρία μέλη ΔΕΠ είναι υπό διορισμό.

2. Σημειώνει αύξοντα αριθμό εισακτέων με υψηλές βαθμολογίες (όχι κάτω από τη βάση) και οι βάσεις εισαγωγής  είναι από τις υψηλότερες των ΤΕΙ.

3.Διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο 70.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων με στεγασμένους χώρους 18.000 τετραγωνικών μέτρων πολύ μεγάλης αντικειμενικής αξίας και με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης. Η πληρότητα δε του τεχνικού εξοπλισμού των εργαστηρίων είναι τόσο προηγμένη και σύγχρονη που μπορεί να συγκριθεί ή ακόμα και να ξεπεράσει αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού, ενώ υπάρχει πρακτική εξάσκηση στο Νοσοκομείο Αιγίου.

4. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στα οποία έχει επενδύσει η περιοχή και κυρίως το ποσό που έχει ήδη διατεθεί από το ελληνικό δημόσιο, ύψους 1.500.000 ευρώ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, έδειξε να κατανοεί τα επιχειρήματα των βουλευτών και των φορέων της περιοχής και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ σημείωσε ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί σε όλα τα επίπεδα μέχρι την τελευταία στιγμή οριστικοποίησης του σχεδίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι ίσως επισκεφθεί ο ίδιος ή άμεσος συνεργάτης του, το ΤΕΙ Αιγίου, πιθανότατα σε προγραμματισμένη ορκωμοσία πτυχιούχων έως τις 20 Μαρτίου, προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις.