Συναντήσεις Μπεκίρη στην Αχαία

 «Στόχος μας είναι να χτίσουμε να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα. Μέσο μας είναι η ισχυρή, βιώσιμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Μπεκίρης κατά την διάρκεια συναντήσεων με κατοίκους των πρώην καποδιστριακών δήμων Διακοπτού, Ακράτας, Αιγείρας, Μόβρης και Λαρισού καθώς και σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

Ο κ. Μπεκίρης τόνισε ότι: «Η Ν.Δ. είναι η μοναδική ισχυρή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη που έχει το πρόγραμμα και την αποφασιστικότητα να βγάλει τον τόπο από το τέλμα και να τον οδηγήσει στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, καθιστώντας την Ελλάδα ισάξιο μέλος της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στους τομείς της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, ο Βουλευτής εξέφρασε την βαθιά πίστη της Ν.Δ. στην ανάγκη να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης, που θα επαναπροσδιορίσει το ρόλο του Κράτους σε σχέση με την υγιή αγορά, σε σχέση με τη ζώσα κοινωνία, σε σχέση με τον ενεργό πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ν.Δ. προωθεί άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα των υγιών δυνάμεων της ελληνικής αγοράς. Ο κ. Μπεκίρης τόνισε ότι η εμπιστοσύνη και η επένδυση σε νέες μορφές επιχειρηματικότητας θα εδραιώσουν εκ νέου την εθνική μας αυτοπεποίθηση, και θα δώσει την ευκαιρία στην ελληνική αγορά θα εξέλθει ισχυρότερη από τον οικονομικό «κυκλώνα» στον οποίο είναι εγκλωβισμένη σήμερα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπεκίρης η Ν.Δ. έχει σχεδιάσει μια εθνική στρατηγική για τις επενδύσεις, δίνοντας έμφαση σε κλάδους στους οποίους η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα (τουρισμός, ναυτιλία, αγροτική παραγωγή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλπ.) και στις επιμέρους δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την προσέλκυση επενδύσεων. Πρόσθεσε ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης, ενώ και οι συμβάσεις παραχώρησης και τα έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) μπορούν επίσης να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην αγορά, χωρίς να χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια του δημοσίου.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι η Ν.Δ. θα προωθήσει γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες  σε κάθε επαφή του επιχειρηματία με το Κράτος και τη Δικαιοσύνη (π.χ. σύντμηση χρόνου αδειοδότησης, γρήγορες δίκες, μείωση σημείων διεπαφής, κ.α.), θα στηρίξει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα διευκολύνει το επιχειρείν μέσα από χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και από ένα σταθερό φορολογικό σύστημα.

Επίσης, η Ν.Δ. προωθεί μέτρα και δράσεις που να ενισχύουν τις εξαγωγές, να στηρίζουν τις καινοτόμες επιχειρήσεις, να δημιουργούν ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες, και να καλύπτουν νέες μορφές επιχειρηματικότητας. «Η καινοτομία είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας» σημείωσε ο κ. Μπεκίρης και συμπλήρωσε ότι η Ν.Δ. αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των καταναλωτών καθώς τάσσεται υπέρ της ενδυνάμωσης των μεμονωμένων  καταναλωτών και των οργανώσεων τους.