Τιμητική διάκριση στον π. Δαμιανό Σταυρίδη

Συνεχίζονται οι εσπερινές Κυριακάτικες ομιλίες της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου την Κυριακή 17.11.2013 ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δαμιανός Σταυρίδης, ανέπτυξε το θέμα: «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ».

Αφού έδωσε τον ορισμό του τι είναι Χριστιανική λατρεία, ο π. Δαμιανός αναφέρθηκε στις απαρχές της Χριστιανικής Λατρείας, χρησιμοποιώντας ως πηγές πατερικά κείμενα των πρώτων Χριστιανικών αιώνων. Έτσι έκανε μια σύνδεση της λατρείας όπως τελείται και προσφέρεται σήμερα με τις πηγές όπως ξεκίνησε. Κατόρθωσε να προσφέρει στο ακροατήριο την πεποίθηση ότι η λατρεύουσα Εκκλησία είναι θεμελιωμένη και τεκμηριωμένη σε αυθεντικές πηγές της Ιεράς Παραδόσεώς μας.

Κλείνοντας ο ομιλητής ευχήθηκε η Εκκλησία να παραμείνει σταθερή στις παραδόσεις και στις πηγές, διότι η αυθεντικότητα είναι ο μοναδικός εγγυητής της συνέχειας μέσα στους αιώνες.

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 34 ετών πολύπλευρης διακονίας του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δαμιανού Σταυρίδη, Εφημερίου Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. Στο έργο και την προσφορά του αναφέρθηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, ο οποίος και εξήρε την προσωπικότητά του. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε στον π. Δαμιανό Τιμητικό Δίπλωμα, αναμνηστική πλακέτα και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να έρθει στο Αίγιο, καθώς και για την ακάματη και πολυσχιδή προσφορά και διακονία του στη Μητρόπολη μας.