Το αμάρτημα της μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, στο «ΠολυΤεχνείο»

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που έχει σημειώσει η παράσταση σε όλη την Ελλάδα, φιλοξενείται για 2 μόνο ημέρες στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ του Αιγίου, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 9 και μισή το βράδυ, η θεατρική παράσταση «Το Αμάρτημα της Μητρός μου»,του Γεωργίου Βιζυηνού.

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φoρά ο σπουδαίος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφουΔήμος Αβδελιώδης.

Παράλληλα, προγραμματίζονται και παραστάσεις για σχολεία της Β’/θμιας εκπαίδευσης στο Θέατρο, μια και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να έλθουν σε επαφή με την γεμάτη εικόνες και ένταση γλώσσα του Βιζυηνού.

«Ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά, σ’ αυτό το αριστουργηματικό έργο, την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του, αποκαλύπτοντας ο ίδιος την πιο βαθιά του πληγή. Πρόκειται για μια τραγικού χαρακτήρα εξομολόγηση που, ξεπερνώντας  τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας, γίνεται λόγος δημόσιος και λυτρωτικός, με το πνεύμα  ενός πολύ μεγάλου συγγραφέα.

Ενός πνεύματος, που έχει αφομοιώσει μέσα σε όλο το πεζογραφικό του έργο, τα στοιχεία  ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης να υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς»αναφέρει ο Δήμος Αβδελιώδης.

Ημερομηνίες παραστάσεων: Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, Ώρα 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 12€ & 10€

Διάρκεια παράστασης: 60′

Η ταυτότητα της παράστασης

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Σκηνικός χώρος-φωτισμοί-διδασκαλία λόγου: Δήμος Αβδελιώδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Αθηνά Ζώτου

Παίζουν:

Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Ρένα Κυπριώτη