Το Κοινωνικό Φαρμακείο Αιγιάλειας «ζητά» την στήριξη σας / Σε αναζήτηση οικήματος για τη στέγασή του η εθελοντική ομάδα δράσης

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Αιγιάλειας θα λειτουργεί προσωρινά μέχρι την εύρεση μόνιμης στέγης στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 15.30-17.30 Καλούνται όσοι συμπολίτες κατέχουν φάρμακα, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, καθώς και ιατρικά βοηθήματα – τα οποία για διάφορους λόγους δεν χρειάζονται πλέον – να τα παραδίδουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Ασθενείς ανασφάλιστοι χαμηλού εισοδήματος που έχουν ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής θα προσκομίζουν ιατρική γνωμάτευση εάν πρόκειται για χρόνια αγωγή ή απλή συνταγή εάν πρόκειται για επείγουσα αντιμετώπιση. Τα περιστατικά θα καταγράφονται από την εθελοντική ομάδα δράσης η οποία και θα φροντίζει για την όσο το δυνατόν συντομότερη κάλυψη της κάθε συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής. Επίσης ζητούνται να καταγραφούν όλα τα ανεμβολίαστα ανασφάλιστα παιδιά προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες για εξοικονόμηση του απαραίτητου αριθμού εμβολίων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και το Κοινωνικό Ιατρείο άλλωστε, λειτουργούν ήδη και στηρίζουν μεμονωμένα άτομα καθώς και Ιδρύματα που έχουν ανάγκη. Ο σκοπός λειτουργίας τους είναι καθαρά ανθρωπιστικός με εθελοντική προσφορά και πέρα από κάθε κομματική εκμετάλλευση ή οποιουδήποτε άλλου τύπου σκοπιμότητα. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς της Αιγιάλειας καθώς και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά (ιδιαίτερα άτομα που έχουν σχέση με τον χώρο της υγείας) να συνδράμουν την συγκεκριμένη προσπάθεια είτε με εθελοντική εργασία είτε με άλλον τρόπο.

Για την εθελοντική ομάδα δράσης του Κοινωνικού Φαρμακείου Αιγιάλειας:

Αμπαζόπουλος Γιάννης  Φαρμακουπάλληλος

Κοίλιας Σωτήρης  Γιατρός Παθολόγος – Πρόεδρος Ι.Σ. Αιγίου

Λαλιώτη Χαρά  Φαρμακουπάλληλος

Μαγκλάρα Κωνσταντίνα Κοινωνική Λειτουργός

Μπίτα Θεοδώρα  Γιατρός Νεφρολόγος

Φάκου Μαρία  Βοηθός φαρμακείου – Υπεύθυνη φαρμακείου ΕΟΠΥΥ

Φιλιππάτου Δήμητρα Φαρμακοποιός

Υφαντή Αικατερίνη Γιατρός Παιδίατρος – Γραμματέας Ι.Σ. Αιγίου

Ζητούν οίκημα για τη στέγαση του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Ιατρείου

Την παραχώρηση οικήματος για τη στέγαση του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Ιατρείου ζητά με επιστολή του, προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αιγίου και το Δήμο Αιγιάλειας, η εθελοντική ομάδα δράσης του Κοινωνικού Φαρμακείου Αιγιάλειας, προτείνοντας το κτίριο του ΠΙΚΠΑ ή κάποιο άλλο δημοτικό ακίνητο. Παράλληλα καλεί όλους να συνδράμουν στην λειτουργία του είτε με εθελοντική εργασία είτε με άλλον τρόπο. Αναλυτικά στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον ΕΟΠΥΥ και στην Ιερά Μητρόπολη αναφέρονται τα κάτωθι:

«Η ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται ήδη προ των πυλών, αποτέλεσμα της βαθειάς οικονομικής ύφεσης, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και το όλο αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού να είναι πλέον ανασφάλιστο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μας υποχρεώνουν να δημιουργήσουμε εθελοντικές ομάδες δράσης Κοινωνικού Φαρμακείου και Κοινωνικού Ιατρείου Αιγιάλειας.

Ήδη το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο λειτουργούν στις δομές του ΕΟΠΥΥ. Επειδή όμως στην αρχική τους φάση παρουσιάζουν κάποιες δυσλειτουργίες και δεν έχει οριστικά επιλυθεί το πρόβλημα στέγασης, απευθυνόμαστε σε εσάς και σας ζητάμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης του ΠΙΚΠΑ ή κάποιου άλλου δημοτικού οικήματος για την στέγαση των συγκεκριμένων εθελοντικών δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και το Κοινωνικό Ιατρείο άλλωστε, λειτουργούν ήδη από εξαμήνου τουλάχιστον και στηρίζουν μεμονωμένα άτομα καθώς και Ιδρύματα που έχουν ανάγκη. Ο σκοπός λειτουργίας τους είναι καθαρά ανθρωπιστικός με εθελοντική προσφορά και πέρα από κάθε κομματική εκμετάλλευση ή οποιουδήποτε άλλου τύπου σκοπιμότητα.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συλλόγους και τους φορείς της Αιγιάλειας καθώς και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά (ιδιαίτερα άτομα που έχουν σχέση με τον χώρο της υγείας) να συνδράμουν την συγκεκριμένη προσπάθεια είτε με εθελοντική εργασία είτε με άλλον τρόπο».