ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε, κατά την συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβούλιου Αιγιάλειας την Τρίτη 10 Μάρτη 2015, ψήφισμα συμπαράστασης στους μικρομεσαίους παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Το ψήφισμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ  στο φύλλο της 4001/11.3.2015 με αλλοίωση του κειμένου όπου αντί να αναφέρεται η διεκδίκηση της άμεσης πληρωμής των παραγωγών και από την ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο ΠΕΣ ΑΕΣ (δηλαδή η πρώην Παναιγειάλεια Ένωση Συνεταιρισμών ) αναγράφεται η έκφραση «λοιπές ΑΕΣ» που δεν υπάρχει στο κείμενο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση του κειμένου με την αναγραφή του σωστού ως εξής: « να πληρωθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν παραδώσει τα προϊόντα τους σε εμπόρους , συνεταιρισμούς και την ΠΕΣ ΑΕΣ (πρώην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών).»

Ολόκληρο το ψήφισμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των φτωχών μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για την σημαντική μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας των περικοπών των επιδοτήσεων που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020.

Ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε- κυβερνήσεων , που υπηρετεί τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων και οδηγεί την φτωχή μεσαία αγροτιά στην εξαθλίωση για να περάσει η γη σε μεγάλους ιδιοκτήτες.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και διεκδικούμε:

1. Να πληρωθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν παραδώσει τα προϊόντα τους σε εμπόρους , συνεταιρισμούς και την ΠΕΣ ΑΕΣ (πρώην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών).

2. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ 2015-2020 γιατί αυτές είναι μέρος του εισοδήματος τους αφού οι τιμές δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

3. Να αποδοθούν τα χρήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν δεσμευθεί από την Κυβέρνηση.

4. Ούτε ένα ευρώ για την υποβολή δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Να τις συμπληρώνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Όχι στην παρακράτηση της ενίσχυσης 3%. Να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.»

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Λαϊνάς Χρήστος